Höst Open Bornholm 2023

Helgen 27 – 29 oktober är det dax för den traditionella tävlingsresan till Bornholm. I år kommer sju klubbmedlemmar att delta. Information om resan kommer efter hemkost.

Somvanligt en trivsam helg med boende på Storlökke Feriepark. Direkt efter ankomst med färja till Rönne begav vi oss söder om staden för sprint. Ett trevligt område nära kusten med både sand och asfalt som underlag. Efter avslutat lopp åkte vi till vårt boende och installerade oss. Kvällen ägnades åt att äta gott på Restaurang Margaritten. 

Lördagen inleddes med en rejäl frukost där vi också gjorde iordning mackor till lunch. Eller som danskarna säger, madepakker til frukost. Dagens tävling gick i Paradisbakkerne. Ett kupperat område som tar på krafterna. När alla kommit i mål tog vi oss mot förläggningen för en stunds vila innan det var dags för mat på Hotell Allinge. Vi brukar äta på Nordbornholms Rökeri på lördagen men i år drabbade stormen dem några dagar innan så att lokalen översvämmande. Saknade allt deras dignande fisk och skaldjursbuffé. 

Söndagen började med regn. Inte blev det bättre av att dagens etapp Raghammer, ligger på Bornholms sydvästkust med likaledes sydvästliga vindar. Delvis var det öppet fält och motvinden piskade regnet i ansiktet. Inte en tråd på kroppen var torr. Men när man väl är igång så går det bra ändå. Vi packade ihop ett dyngvått tält och begav oss åter mot förläggningen för dusch och vila innan vi styrde kosan mot Rönne och lite mat innan färjeturen tillbaka till Ystad. som tur var hade vinden lugnat sig ordentligt så ingen blev sjösjuk. 

Nästa år är det Höst Open den 25 – 27 oktober. Områdena vi ska springa i är Slottslyngen och Rö Plantager.

Sammanfattat av Ulf Bengtsson

 
Samling i tältet när regnet öste ner och Agne Bengtsson glad totalsegrare i H75. Etta på alla etapperna och ca 14 min före tvåan.